Ga terug
+ servings

Zelf ricotta maken

Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 1 uur 20 minuten
Gang spread
Keuken Italiaans
Porties 250 gram

Ingrediënten
  

  • 2 liter melk volle melk
  • 1/3 kopje azijn gewoon witte azijn
  • 1 TL zout

Instructies
 

  • Warm de melk op een middelhoog vuur tot 93°C. Check regelmatig de temperatuur met de thermometer. De melk zal schuimig worden en beginnen stomen.
  • Haal de melk van het vuur en roer het zout en azijn erdoor. Je zal zien dat de melk direct begint te 'schiften'.
  • Laat de melk 10 minuten rusten zonder er nog door te roeren.
  • Leg de kaasdoek in de fijne zeef en plaats deze bovenop een voldoende grote kom. Giet vervolgens de melk door de zeef.
  • Laat de ricotta 15 à 40 minuten uitlekken tot deze de gewenste textuur heeft. Als je vrij romige ricotta wil, zal deze minder lang moeten uitlekken.
Recept afdrukken Pin recept