Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zelf ricotta maken
Voorbereidingstijd
5
minuten
min
Bereidingstijd
15
minuten
min
Totale tijd
1
uur
uur
20
minuten
min
Gang
spread
Keuken
Italiaans
Porties
250
gram
Ingrediënten
1x
2x
3x
2
liter
melk
volle melk
1/3
kopje
azijn
gewoon witte azijn
1
TL
zout
Instructies
Warm de melk op een middelhoog vuur tot 93°C. Check regelmatig de temperatuur met de thermometer. De melk zal schuimig worden en beginnen stomen.
Haal de melk van het vuur en roer het zout en azijn erdoor. Je zal zien dat de melk direct begint te 'schiften'.
Laat de melk 10 minuten rusten zonder er nog door te roeren.
Leg de kaasdoek in de fijne zeef en plaats deze bovenop een voldoende grote kom. Giet vervolgens de melk door de zeef.
Laat de ricotta 15 à 40 minuten uitlekken tot deze de gewenste textuur heeft. Als je vrij romige ricotta wil, zal deze minder lang moeten uitlekken.
Recept afdrukken
Pin recept