Ga terug
–+ servings

Sauce Gribiche

Voorbereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Saus
Keuken Frans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

Instructies
 

  • Snijd de gekookte eieren in de lengte doormidden en scheidt de dooiers van het eiwit.
  • Hak het eiwit heel fijn en zet apart.
  • Wrijf de dooiers in een vijzel fijn tot een gladde `zalf. Als je geen vijzel hebt, dan kun je de dooiers door een fijne zeef drukken of anders heel fijn prakken met een vork.
  • Klop de olie met een garde, eerst druppelsgewijs en dan in een straaltje, door de eierdooiers. Uiteindelijk moet je een gladde emulsie verkrijgen die niet schift (de olie mag niet `drijven`).
  • Voeg vervolgens de mosterd en azijn toe en klop wederom goed door.
  • Roer daarna de gehakte kappertjes, augurk, eiwit en kruiden goed door de saus en breng het geheel op smaak met versgemalen peper en zout.
Recept afdrukken Pin recept