Ga terug

Nep paella met een halve bloemkool op overschot

Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten
  

Instructies
 

  • Hak de bloemkool fijn met de hand of in een keukenrobot tot deze de textuur van rijst benadert.
  • Laat 1 EL olijfolie warm worden in en grote pan en bak de schijfjes chorizo aan gedurende 1 à 2 min tot ze bruin en krokant zijn. Haal ze uit de pan en zet opzij.
  • Bak nu gedurende 30 sec de scampi's aan in de chorizo-olie en zet daarna eveneens opzij.
  • Bak de kippenblokjes in dezelfde pan aan gedurende +/- 3 min tot ze rondom rond lichtjes gebruind zijn en zet opzij.
  • Zet het vuur middelhoog en voeg 3 à 4 EL olijfolie toe. Voeg de ajuin, paprika en chilipeper toe en bak deze gedurende 2 à 3 min.
  • Voeg daarna de knoflook, het paprikapoeder, de saffraan en een beetje zout toe en meng alles door elkaar.
  • Laat alles gedurende 2 à 3 min pruttelen tot de groenten gaar zijn en de saus ingedikt is.
  • Voeg tenslotte de kip samen met de 'nep-rijst' en doperwten toe en laat nog eens 5 min zachtjes koken. De bloemkool mag nog een klein beetje krokant zijn.
  • Voeg op het einde de chorizo, scampi's en het citroensap toe en meng alles nog eens goed door elkaar. Werk af met een beetje pijpajuin.
Recept afdrukken Pin recept