Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Granola gezoet met rijpe banaan
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd
15
minuten
min
Totale tijd
25
minuten
min
Gang
Brunch
,
Ontbijt
Porties
12
porties
Ingrediënten
1x
2x
3x
220
gram
havermout
150
gram
gemengde noten
meng noten en zaden zoals hazelnoot, amandel, walnoot, zonnebloem- en pompoenpitten
1
tl
kaneel
1
snuifje
zeezout
4
el
lijnzaad
optioneel
2
bana(a)n(en)
3
el
kokosolie
gesmolten
3
el
honing
agave of maple syrup
Instructies
Hak de noten grof en meng ze samen met de havermout, lijnzaad, kaneel en zout en schep ze op een bakplaat.
Smelt de kokosolie en honing in een klein pannetje. Of zet een vuurvast schaaltje met de ingrediënten in de oven die je aan het voorverwarmen bent.
Prak de bananen met een vork en roer de gesmolten kokosolie en honing erdoor. Voeg eventueel een beetje vanilleextract toe.
Meng de natte ingrediënten rechtstreeks op de bakplaat door de droge ingrediënten en spreid de granola zo gelijk mogelijk uit.
Bak de granola 15 à 20 min op 200°C. Draai regelmatig om zodat alle kanten mooi gekleurd zijn.
Haal de granola uit de oven en laat volledig afkoelen vooraleer je hem in een luchtdichte bokaal bewaart.
Recept afdrukken
Pin recept