Ga terug
+ servings

Caponata

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

Instructies
 

  • Warm één EL olijfolie in een pan en bak de blokjes aubergine gedurende +/- 5 min goudbruin en zacht. Zet de blokjes aubergine opzij.
  • Voeg een beetje extra olijfolie toe aan de pan en fruit de ajuin en de knoflook op een zacht vuur tot deze zacht is (5 à 8 minuten).
  • Voeg de reepjes selder toe en bak ze mee gedurende 5 minuten.
  • Doe de aubergine terug in de pan en voeg eveneens de kappertjes toe.
  • Overgiet alle groenten met de tomaten uit blik of passata en voeg de suiker, basilicum en azijn toe.
  • Laat de Caponata zo gedurende +/- 10 min op een zacht vuurtje pruttelen.
  • Je kan de Caponata onmiddellijk serveren of in de ijskast bewaren.
Recept afdrukken Pin recept