Ga terug
+ servings

Caesar salad

Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 1 uur 25 minuten
Gang Salade
Keuken Amerikaans
Porties 2 porties

Ingrediënten
  

Voor de croutons

Voor de dressing

Instructies
 

Voor de croutons

  • Meng 2 EL olijfolie met 2 gepureerde teentjes knoflook.
  • Smeer de sneetjes brood in met deze knoflookolie.
  • Bak de sneetjes brood in een op 120°C voorverwarmde oven tot ze droog zijn. (+/- 45 minuten)
  • Breek de sneetjes in stukjes en bak ze op in wat extra olijfolie en knoflook tot ze mooi krokant zijn.
  • Laat de croutons uitlekken op een stukje keukenpapier en maak ondertussen de salade klaar.

Voor de dressing

  • Meng de ansjovis met de knoflook in een vijzel tot je een pasta bekomt. Schep dit mengsel in je slakom.
  • Meng met een garde het citroensap, de mosterd, het eigeel en de worcestersaus erdoor tot je een gladde mengsel bekomt.
  • Giet vervolgens geleidelijk aan de olijfolie erbij zoals je dat bij een mayonaise zou doen tot je een romige dressing bekomt.
  • Kruid naar smaak met peper en zout.
  • Snijd het uiteinde van de salade en breek hem in aparte blaren. Niet in stukjes snijden!
  • Was de salade en droog hem vervolgens grondig in een slazwierder of met een handdoek.
  • Doe de saladeblaren in de kom met de dressing, sprenkel er de geraspte parmezaan over en roer tot de salade net gemengd is.
  • Garneer met de croutons en dien onmiddellijk op.
Recept afdrukken Pin recept