Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Bananen raïta
Bereidingstijd
5
minuten
min
Totale tijd
2
uur
uur
5
minuten
min
Keuken
Indisch
Porties
250
ml
Ingrediënten
1x
2x
3x
1
TL
boter
of kokosolie
3/4
TL
komijnzaad
2
peultjes
kardemon
1/2
TL
korianderzaadjes
1/4
TL
zout
1
snuifje
chilivlokken
1
rijpe
bananen
1
potje
yoghurt
125 ml
Instructies
Kneus de kruiden in een vijzel.
Smelt de boter of kokosolie in een kleine pan en fruit de kruiden tot ze hun aroma’s vrijgeven (+/- 2 min).
Roer de geprakte banaan door de kruiden en neem van het vuur.
Roer de yoghurt door het bananen-kruidenmengsel en ze de raïta minimaal 2 uur koud in de ijskast zodat de smaken zich mooi vermengen.
Recept afdrukken
Pin recept