Steak met ansjovisboter
Porties Prep Tijd
2 135minuten
Kook Tijd
15minuten
Porties Prep Tijd
2 135minuten
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Laat de ansjovis goed uitlekken en pureer ze vervolgens samen met de 3/4 van de boter.
  2. Leeg de zo gevormde boter op een stuk vershoudfolie en rol ze tot een strakke worst.
  3. Laat de boter min. 2 uur opstijven in de koelkast.
  4. Laat de rest van de boter smelten in een pan met een dikke bodem.
  5. Als de pan goed warm is, bak je de steaks 2 à 3 min aan elke kant. Dek de pan daarna af met aluminiumfolie en laat het vleest een par minuten rusten.
  6. Dien de steaks op met een schijfje ansjovisboter en garneer met tuinkers. Je kan er gebakken patatjes en een groen slaatje bij serveren.