Ga terug
–+ servings

Tiramisu met speculoos en rode vruchten

Voorbereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 4 uur 25 minuten
Gang Dessert
Keuken Belgisch
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

Instructies
 

  • Meng de amaretto met de koffie en zet opzij.
  • Klop de eiwitten stijf met een snuifje zout en spatel vervolgens voorzichtig de losgeklopte mascarpone erdoor.
  • Klop het eigeel en de suiker met een mixer tot je een schuimige massa bekomt.
  • Schep het mascarpone-mengsel door het schuimige eigeel tot alles net gemengd is.
  • Schep een dun laagje van het mascarpone-ei mengsel in een platte schaal.
  • Dompel de speculaaskoekjes in het koffie-amaretto mengsel en leg ze op de mascarpone.
  • Herhaal de 2 vorige stappen tot de koekjes en mascarpone op zijn, zodat je een mooi laagjes-effect bekomt.
  • Laat de tiramisu gedurende minimaal vier uur opstijven in de ijskast.
  • Bestuif de tiramisu vlak voor het opdienen met het cacaopoeder.
Recept afdrukken Pin recept