Ga terug
+ servings

Tepache van ananas

Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 13 minuten
Gang Dranken
Keuken Mexicaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

Instructies
 

  • Was de ananas en snijd hem in grote stukken. De schil en zo mag er gewoon aan blijven.
  • Los de bruine suiker in een grote bokaal op in het water. Voeg de stukjes ananas en kruidnagel toe en dek de bokaal af met een katoenen doekje of handdoek.
  • Zet de bokaal met tepache op een koele plek en zorg dat de bokaal niet in direct zonlicht staat. Na 2 à 3 dagen zal de tepache troebel worden en vormt er zich een beetje witte schuim bovenop de vloeistof. Dat kan geen kwaad. Je mag het schuim er gewoon afscheppen.
  • Na 2 à 3 dagen is de tepache klaar en kan je hem in de koelkast bewaren. Serveer koud.
Recept afdrukken Pin recept