Ga terug
+ servings

Steak met ansjovisboter

Voorbereidingstijd 2 uur 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 2 uur 30 minuten
Keuken Frans
Porties 2

Ingrediënten
  

Instructies
 

  • Laat de ansjovis goed uitlekken en pureer ze vervolgens samen met de 3/4 van de boter.
  • Leeg de zo gevormde boter op een stuk vershoudfolie en rol ze tot een strakke worst.
  • Laat de boter min. 2 uur opstijven in de koelkast.
  • Laat de rest van de boter smelten in een pan met een dikke bodem.
  • Als de pan goed warm is, bak je de steaks 2 à 3 min aan elke kant. Dek de pan daarna af met aluminiumfolie en laat het vleest een par minuten rusten.
  • Dien de steaks op met een schijfje ansjovisboter en garneer met tuinkers. Je kan er gebakken patatjes en een groen slaatje bij serveren.
Recept afdrukken Pin recept