Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Steak met ansjovisboter
Voorbereidingstijd
2
uur
uur
15
minuten
min
Bereidingstijd
15
minuten
min
Totale tijd
2
uur
uur
30
minuten
min
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Frans
Porties
2
Ingrediënten
1x
2x
3x
8
ansjovis
in olie
50
gram
boter
zacht
1 à 2
EL
olijfolie
2
steak(s)
peper en zout
tuinkers
optioneel
Instructies
Laat de ansjovis goed uitlekken en pureer ze vervolgens samen met de 3/4 van de boter.
Leeg de zo gevormde boter op een stuk vershoudfolie en rol ze tot een strakke worst.
Laat de boter min. 2 uur opstijven in de koelkast.
Laat de rest van de boter smelten in een pan met een dikke bodem.
Als de pan goed warm is, bak je de steaks 2 à 3 min aan elke kant. Dek de pan daarna af met aluminiumfolie en laat het vleest een par minuten rusten.
Dien de steaks op met een schijfje ansjovisboter en garneer met tuinkers. Je kan er gebakken patatjes en een groen slaatje bij serveren.
Recept afdrukken
Pin recept