Ga terug
–+ servings

Sriracha

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 22 minuten
Keuken Aziatisch
Porties 1 bokaal

Ingrediënten
  

Instructies
 

  • Combineer de chilipepers, paprika. suikers en zout. Pulseer in een keukenrobot of mix met een staafmixer tot er een grove puree ontstaat.
  • Schep het mengsel in een glazen bokaal, sluit af en bewaar gedurende 7 dagen bij kamertemperatuur, dagelijks roerend. Eens de fermentatie op gang komt, kan het mengsel een beetje beginnen bruisen.
  • Schep na 1 week het chili-mengsel in een kleine steelpan op middelhoog vuur. Voeg de azijn toe en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat zachtjes 5 minuten sudderen.
  • Laat het mengsel afkoelen en pureer in een keukenmachine gedurende 2 tot 3 minuten, totdat een gladde, uniforme pasta ontstaat. Voeg dan een kleine hoeveelheid water toe als het mengsel te dik is om goed te mengen.
  • Schep het mengsel door een fijne zeef en bewaar in een gesteriliseerde bokaal in de koelkast. Je kan deze gefermenteerde sriracha gemakkelijk een aantal maanden bewaren.
Recept afdrukken Pin recept