Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Salade van appelsien en venkel
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd
5
minuten
min
Totale tijd
15
minuten
min
Gang
Salade
Keuken
Mediteraans
,
Vegetarisch
Porties
2
Ingrediënten
1x
2x
3x
2
appelsien(en)
of bloedappelsienen
1/2
grote
venkel
in fijne reepjes
2
EL
olijfolie
1
citroen(en)
peper en zout
naar smaak
1
kleine
sjalot
in heel dunne reepjes
10
blaadjes
munt
1/4
tas
hazelnoten
Instructies
Rooster de hazelnoten gedurende +/- 5 min op een middelhoog vuur in een droge pan tot ze lichtjes geroosterd zijn en laat ze vervolgens afkoelen.
Snijd de venkel in zeer dunne reepjes (best met een mandoline) en meng deze in een kom met peper, zout en het sap van de citroen.
Schil de appelsienen en houd ze boven de kom met venkel terwijl je de partjes van tussen de vliesjes snijdt.
Knijp de overschot van de appelsien uit boven de kom om alle sap op te vangen.
Hak de geroosterde hazelnoten grof en voeg deze samen met de fijngesnipperde sjalot, olijfolie en muntblaadjes toe aan de venkel en appelsien.
Werk af met de groene topjes van de venkel en dien op.
Recept afdrukken
Pin recept