Ga terug
–+ servings

Salade van appelsien en venkel

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Salade
Keuken Mediteraans, Vegetarisch
Porties 2

Ingrediënten
  

  • 2 appelsien(en) of bloedappelsienen
  • 1/2 grote venkel in fijne reepjes
  • 2 EL olijfolie
  • 1 citroen(en)
  • peper en zout naar smaak
  • 1 kleine sjalot in heel dunne reepjes
  • 10 blaadjes munt
  • 1/4 tas hazelnoten

Instructies
 

  • Rooster de hazelnoten gedurende +/- 5 min op een middelhoog vuur in een droge pan tot ze lichtjes geroosterd zijn en laat ze vervolgens afkoelen.
  • Snijd de venkel in zeer dunne reepjes (best met een mandoline) en meng deze in een kom met peper, zout en het sap van de citroen.
  • Schil de appelsienen en houd ze boven de kom met venkel terwijl je de partjes van tussen de vliesjes snijdt.
  • Knijp de overschot van de appelsien uit boven de kom om alle sap op te vangen.
  • Hak de geroosterde hazelnoten grof en voeg deze samen met de fijngesnipperde sjalot, olijfolie en muntblaadjes toe aan de venkel en appelsien.
  • Werk af met de groene topjes van de venkel en dien op.
Recept afdrukken Pin recept