Ga terug

Pavlova - meringuedessert met bessen

Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 2 uur
Gang Dessert

Ingrediënten
  

Instructies
 

  • Knip uit bakpapier een cirkel van 22 cm diameter en leg deze op een bakplaat.
  • Klop in een grote kom de eiwitten stijf tot ze zachte pieken vormen.
  • Voeg onder voortdurend kloppen geleidelijk aan 3/4 van het kopje suiker toe. Alle suikerkorreltjes moeten zeker opgelost zijn.
  • Meng de rest van de suiker met de maizena en het citroensap en schep deze door de eiwitten.
  • Schep het meringuebeslag op het ronde bakpapier in een laag van +/- 1 cm dik.
  • Bak de meringue gedurende 1 uur in een op 150°C vooverwarmde oven.
  • Zet de oven vervolgens af, maar laat de meringue nog een half uur instaan.
  • Klop de slagroom en de poedersuiker tot deze vrij dik is.
  • Schep de slagroom bovenop de meringue en garneer met de aardbeien of bessen.
Recept afdrukken Pin recept