Ga terug
–+ servings

Pasta met spek, venkel, courgette, spinazie en tomaten

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

Instructies
 

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Ondertussen kan je de saus maken.
  • Warm de olijfolie in een grote pan en bak de bacon tot deze net begint te kleuren.
  • Voeg de courgette en venkel toe en bak deze gedurende +/- 5 minuten tot de groenten beginnen te kleuren en beetgaar zijn.
  • Voeg de tomaten en spinazie toe en roer alles goed door elkaar tot de spinazie geslonken is.
  • Kruid de groenten met de oregano, knoflook en peper en zout naar smaak.
  • Voeg vervolgens een beetje van het kookvocht van de pasta toe om een saus te maken. Eventueel kan je ook een scheutje witte wijn toevoegen. Laat de saus kort inkoken.
  • Giet de pasta af en doe ze terug in de pot. Giet de saus over de pasta en schep alles goed door elkaar.
  • Garneer met de geroosterde pijnboompitten en geraspte Parmezaan en dien op. Eventueel kan je er ook nog wat verse basilicum over sprenkelen.
Recept afdrukken Pin recept