Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pasta al melone
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd
15
minuten
min
Totale tijd
30
minuten
min
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Italiaans
Porties
2
Ingrediënten
1x
2x
3x
225
gram
pasta
spaghetti
1/2
meloen
Bij voorkeur een Cantaloupe meloen (geschild, zaadlijsten verwijderd en in stukjes gesneden)
1/2
tas
room
2
EL
boter
1
EL
citroensap
3
EL
whiskey
cognac kan ook
3/4
tas
parmezaan
geraspt
4
schelletjes
gerookte ham
1
handje vol
rucola
peper en zout
Instructies
Breng een grote pot met gezouten water aan de kook.
Plaats de stukjes meloen in een blender en mix tot een saus met nog wat kleine stukjes in.
Laat de boter samen met de room warm worden op een middelmatig vuur. Breng de saus gedurende 2 minuten aan de kook.
Zet het vuur terug lager en voeg de gemixte meloen, het scheutje whiskey en citroensap toe.
Voeg de geraspte parmezaan toe en meng goed door elkaar.
Kook, terwijl de saus indikt, de pasta al dente (8 à 10 min).
Giet de meloensaus over de pasta en meng goed door elkaar.
Dien de pasta op met gerookte ham en een beetje rucola. Smakelijk!
Recept afdrukken
Pin recept