Ga terug
+ servings

Ouef cocotte met groene asperges

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Brunch
Keuken Frans
Porties 1 portie

Ingrediënten
  

Instructies
 

  • Doe de helft van de room in een kleine, ingevette, vuurvaste schaal of ramekin.
  • Snijd de aspergesteeltjes in kleine plakjes en leg ze bovenop de room. Kruid met peper en zout en voeg de helft van de geraspte kaas toe.
  • Splits de eieren en houd 1 eigeel apart.
  • Giet de eieren bovenop de room en asperges en bedek deze vervolgens met extra room en peper en zout. Werk af met de aspergepunt en de geraspte kaas.
  • Plaats het gevulde bakvormpje in een groter ovenschaal en giet rondom rond kokend water tot het vormpje voor de helft onderstaat.
  • Bak de oeuf cocotte vervolgens op 170°C gedurende +/- 10 minuten. Voeg na 10 minuten het overgehouden eigeel toe en bak gedurende een verdere 10 minuten onder de grill tot het eiwit gestold is en de kaas gegratineerd. Het eigeel mag nog een beetje lopend zijn.
Recept afdrukken Pin recept