Ga terug
+ servings

Kruidenzout

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Mediteraans
Porties 1

Ingrediënten
  

  • 1/2 tas verse kruiden tijm, rozemarijn
  • 1/2 tas zeezout grote kriustallen
  • 4 à 5 teentjes knoflook (optioneel)
  • 2 citroen(en) de zeste (optioneel)

Instructies
 

  • Was de kruiden, verwijder de harde steeltjes tot je enkel de blaadjes over hebt en dep de kruiden droog met keukenpapier.
  • Pel de knoflook en verwijder de groene kern indien nodig.
  • Mix de look met 2 teentjes knoflook in een keukenrobot (of hak met de hand) en voeg daarna de verse kruiden toe. Het zoutmengsel moet de textuur van grof zand hebben.
  • Stort het zoutmengsel op een met bakpapier beklede bakplaat en meng met de rest van het zout.
  • Plaats de bakplaat gedurende 2 à 3 dagen in een goed verluchte ruimte (vlakbij een open raam bvb.) tot het droog is.
  • Bewaar het zout in een propere, luchtdichte bokaal.
Recept afdrukken Pin recept