Ga terug
+ servings

Iers sodabrood

Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Brood
Keuken Engels, Vegan
Porties 1 brood

Ingrediënten
  

Instructies
 

  • Meng de bloem, lijnzaad, zout en baksoda door elkaar.
  • Meng de honing, walnotenolie, citroen en melk.
  • Giet de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten en meng alles kort door elkaar tot het net gemengd is en je een 'shaggy' deeg bekomt.
  • Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en vorm het tot een platte hoop. Snijd een kruis over de bovenkant van het brood.
  • Borstel de bovenkant met een beetje extra melk en bestrooi met zaden.
  • Bak het brood gedurende 40 minuten en op 180°C en verlaag de temperatuur tot 160°C voor de laatste 10 minuten. Bak het brood tot het gaar en de korst mooi en goudbruin is.
  • Koel minstens 10 minuten voordat je het brood aansijdt.
Recept afdrukken Pin recept