Ga terug
+ bokaal

Hazelnootboter

Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang inmaken
Keuken Belgisch
Porties 1 bokaal

Ingrediënten
  

  • 250 gram hazelnoten
  • 1/3 tl kaneel
  • 1/3 tl zout

Instructies
 

  • Rooster de hazelnoten gedurende +/- 15 minuten op 175°C tot goudbruin zijn.
  • Laat ze kort afkoelen en wikkel ze vervolgens in een grote keukenhanddoek om de schil eraf te wrijven. Hoe minder schillen hoe romiger je hazelnootpasta zal zijn.
  • Doe de hazelnoten met zo weinig mogelijk schillen in een blender en mix ze +/- 5 minuten tot je een consistente, olieachtige boter bekomt. Je zal in het begin de noten waarschijnlijk af en toe met een lepel naar beneden moeten duwen zodat alles mooi vermengt.
  • Meng op het laatst de kaneel en het zout erdoor en proef of de smaak naar wens is.
  • Klaar! Je kan je zelfgemaakte hazelnootboter +/- 2 maand in de koelkast bewaren.
Recept afdrukken Pin recept