Ga terug
+ kroketjes

Gezonde groenten kroketjes

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang Hapje
Keuken Vegetarisch
Porties 30 kroketjes

Ingrediënten
  

  • 450 gram bloemkool of broccoli
  • 75 gram broodkruim
  • 100 gram geraspte kaas cheddar of een mix van restjes kaas
  • 100 gram parmezaan geraspt
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 1/4 tl zout
  • 2 el peterselie fijngehakt (optioneel)

Instructies
 

  • Blancheer de bloemkool of broccoli +/- 5 minuten in kokend, goed gezouten water. Giet de bloemkool af en hak deze fijn.
  • Meng de bloemkool met de overige ingrediënten en laat 15 à 20 minuten in de koelkast rusten. Verwarm je oven voor op 400 ° F (200 ° C). Spuit een anti-aanbak bakplaat met anti-aanbak spray. Vorm het mengsel tot vormen en spreid ze gelijkmatig over het laken. Bak gedurende 10 minuten op 400 ° F (200 ° C). Draai en bak dan nog eens 10 minuten aan de andere kant tot ze goudbruin zijn. Genieten!
  • Rol balletjes van +/- 3 cm diameter en leg ze op een ingevette of met bakpapier beklede bakplaats. Bak de groenten kroketjes gedurende 20 min tot ze mooi goudbruin zijn. Draai ze halverwege.
  • Serveer met gewoon wat ketchup of een frisse tzatziki.
Recept afdrukken Pin recept