100gramgeraspte kaascheddar of een mix van restjes kaas
100gramparmezaangeraspt
1teentjeknoflookfijngehakt
1/4tlzout
2elpeterseliefijngehakt (optioneel)
Instructies
Blancheer de bloemkool of broccoli +/- 5 minuten in kokend, goed gezouten water. Giet de bloemkool af en hak deze fijn.
Meng de bloemkool met de overige ingrediënten en laat 15 à 20 minuten in de koelkast rusten.
Verwarm je oven voor op 400 ° F (200 ° C).
Spuit een anti-aanbak bakplaat met anti-aanbak spray.
Vorm het mengsel tot vormen en spreid ze gelijkmatig over het laken. Bak gedurende 10 minuten op 400 ° F (200 ° C). Draai en bak dan nog eens 10 minuten aan de andere kant tot ze goudbruin zijn.
Genieten!
Rol balletjes van +/- 3 cm diameter en leg ze op een ingevette of met bakpapier beklede bakplaats. Bak de groenten kroketjes gedurende 20 min tot ze mooi goudbruin zijn. Draai ze halverwege.
Serveer met gewoon wat ketchup of een frisse tzatziki.