Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Crostini met doperwten
Voorbereidingstijd
5
minuten
min
Bereidingstijd
5
minuten
min
Totale tijd
10
minuten
min
Gang
Hapje
Keuken
Italiaans
Porties
12
crostini
Ingrediënten
1x
2x
3x
8
sneetjes
baguette
ciabatta of brood
1
tas
doperwten
uit de diepvries
1
teentje
knoflook
2
EL
olijfolie
peper en zout
naar smaak
parmezaan
gerapst
5
blaadjes
munt
fijngesneden
balsamicoazijn
Instructies
Blancheer de doperwten +/- 3 minuten in kokend, gezouten water.
Giet de doperwten af en doe ze in een kom.
Voeg de olijfolie, peper en zout en citroenzeste toe aan de doperwten en prak alles met een vork. Het mag een vrij grof mengsel zijn.
Grill of toast de stukjes brood en wrijf ze in met het teentje knoflook.
Strijk een beetje van het erwten mengsel op je toastjes en garneer met geraspte parmezaan, de munt en enkel druppels balsamicoazijn.
Recept afdrukken
Pin recept