Kooltaart gevuld quinoa, pastinaak en champignons
Porties Prep Tijd
2personen 20min
Kook Tijd
30min
Porties Prep Tijd
2personen 20min
Kook Tijd
30min
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwijder de nerven van de kool en blancheer hem 6 min in kokend water. Bewaar 500 ml van het kookvocht. Giet de kool af en zet opzij.
  2. Wel de rozijnen in een beetje kokend water. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan en hak ze fijn. Was de prei en snijd in dunne reepjes en zet opzij. Schil de pastinaak en snijd in kleine blokjes van +/- 5mm en zet opzij. Hak de champignons fijn en zet opzij.
  3. Warm de olie in een grote pan of wok en stoof de prei aan. Voeg na een paar minuten de pastinaak toe en laat de groenten kleuren. Voeg op het laatst de champignons toe. Kruid met een beetje peper en zout, de fijngehakte look, oregano, curry en laurier. Laat kort stoven tot de champignons gaar zijn. Voeg 500 ml van het kookvocht van de kool en een beetje bouillon toe en laat het geheel 5 min afgedekt pruttelen.
  4. Meng de quinoa of rijst en hazelnoten door het groentemengsel en kruid bij indien nodig.
  5. Schik een laag koolbladeren top de bodem van een springvorm van 18 cm diameter. Schep de helft van de vulling op de kool. Dek af met een 2de laag kool en vulling en eindig met een laag kool. Bak de taart +/- 30 min op 175°C. Draai om en dien onmiddellijk op.