Ga terug
–+ servings

Vodka bosbes infusie

Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 12 minuten
Gang Dranken
Keuken Amerikaans
Porties 500 ml

Ingrediënten
  

Instructies
 

  • Meng de bosbessen met de suiker en het citroensap.
  • Breek de bosbessen met een lepel. Ze moeten enkel lichtjes gekneusd zijn, dus maak er zeker geen papje van.
  • Doe dit mengsel in een voldoende grote afsluitbare glazen pot of fles. Een grote confituurpot op een fles met zo'n ouderwetste porseleinen bierstop zijn ideaal.
  • Overgiet het bosbessen-mengsel met de vodka en sluit de pot of fles af.
  • Laat de infusie gedurende minimaal twee weken tot een maand rusten. Draai de pot/fles om de twee dagen een keer om.
  • Eens de infusie gerust heeft, kan je het fruit verwijderen en de vodka zeven zodat alle restjes bessen eruit zijn.
  • Dien de vodka op 'on the rocks', met limonade, of maak er siroop van voor over een taart.
Recept afdrukken Pin recept