Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Polenta pizza
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd
20
minuten
min
Totale tijd
1
uur
uur
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Italiaans
Porties
1
ronde taartvorm
Ingrediënten
1x
2x
3x
750
ml
water
1
blokje
groentebouillon
190
gram
polenta
60
gram
parmezaan
peper en zout
naar smaak
3
kopjes
ratatouille
60
gram
geraspte kaas
voor over de pizza
Instructies
Breng het water aan de kook en los de groentebouillon erin op.
Giet onder constant roeren (met een garde) de polenta bij de bouillon en laat deze gedurende +/- 5 minuten goed doorkoken tot de polenta dikker wordt.
Haal de polenta van het vuur, roer de parmezaan erdoor en kruid met peper en zout naar smaak.
Vet een ronde taartvorm of ovenschaal in met een beetje olijfolie en schep de polenta erin. Spreid te polenta gelijk uit tot een dikte van +/- 2 cm.
Laat deze polenta bodem +/- 30 minuten afkoelen.
Schep het restje ratatouille of tomaten-groentesaus over de polenta bodem.
Sprenkel wat extra geraspte kaas over de pizza en bak deze gedurende +/- 20 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven.
Dien warm op met een slaatje of gewoon zo!
Recept afdrukken
Pin recept