Ga terug
+ servings

Polenta pizza

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 1 uur
Porties 1 ronde taartvorm

Ingrediënten
  

Instructies
 

  • Breng het water aan de kook en los de groentebouillon erin op.
  • Giet onder constant roeren (met een garde) de polenta bij de bouillon en laat deze gedurende +/- 5 minuten goed doorkoken tot de polenta dikker wordt.
  • Haal de polenta van het vuur, roer de parmezaan erdoor en kruid met peper en zout naar smaak.
  • Vet een ronde taartvorm of ovenschaal in met een beetje olijfolie en schep de polenta erin. Spreid te polenta gelijk uit tot een dikte van +/- 2 cm.
  • Laat deze polenta bodem +/- 30 minuten afkoelen.
  • Schep het restje ratatouille of tomaten-groentesaus over de polenta bodem.
  • Sprenkel wat extra geraspte kaas over de pizza en bak deze gedurende +/- 20 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven.
  • Dien warm op met een slaatje of gewoon zo!
Recept afdrukken Pin recept