Ga terug
+ servings

Mac & Cheese

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Porties 2 porties

Ingrediënten
  

Voor de korst

Voor de macaroni

  • 4 tassen pasta gekookte macaroni, penne, farfalle, ...
  • 1 tas doperwten diepgevroren
  • 1/2 tas gekookte ham blokjes zijn het lekkerst, maar je kan natuurlijk ook schijfjes gebruiken
  • 3 tassen kassaus

Instructies
 

Voor de korst

  • Smelt de boter en voeg de fijngehakte knoflook toe.
  • Meng de gesmolten boter met het broodkruim, de kaas en een beetje zout en zet opzij.

Voor de macaroni

  • Maak de kaassaus volgens dit recept. Trek hiervoor +/- 20 minuten uit.
  • Meng het gekookte restje pasta met de erwten, de blokjes ham en de kaassaus.
  • Schep het pastamengsel in een oveschaal en strooi het broodkruimmengsel erover.
  • Bak de Mac & cheese gedurende +/- 25 min in een op 180°C voorverwarmde oven tot alles goed warm en de korst mooi goudbruin is.
Recept afdrukken Pin recept