1/2middelgroteknolseldergeschild en in blokjes van +/- 2cm
2appel(en)in blokjes van +/- 2cm
4reepjesspekof spekblokjes
3ELhoningof maple syrup
1EL kokosolieolijfolie kan ook
2takjesrozemarijn
peper en zoutnaar smaak
2teentjesknoflookongeschild en een beetje gekneusd
Instructies
Doe de blokjes knolselder op een bakplaat en meng ze met de gesmolten kokosolie of olijfolie en de gekeusde teentjes knoflook. Bak ze gedurende +/-15 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven.
Bak de reepjes spek in een droge pan tot ze mooi krokant zijn en zet ze opzij.
Voeg na 15 minuten de blokjes appel en de rozemarijn toe (ik liet de schil eraan) en meng door elkaar.
Rooster de knolselder en appelen samen gedurende 10 à 15 minuten tot de knolselder gaar is en een korstje heeft.
Zet het vuur terug aan onder de pan met spek en voeg de honing of maple syrup toe.
Meng de knolselder en appelen met de bacon honing mengeling en kruid met peper en zout naar smaak.