Ga terug
+ servings

Griesmeeltaart met pruimen en kardemon

Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Gebak
Keuken Indisch
Porties 6 stukken

Ingrediënten
  

Instructies
 

  • Meng de griesmeel met het bakpoeder, de gemalen kardemon, de gehakte pistachenoten en de agavesiroop.
  • Voeg de kokosmelk en de geprakte avocado toe tot je een homogeen beslag bekomt.
  • Laat het deeg +/- 10 min rusten totdat het een beetje dikker geworden is.
  • Vet een bakvorm (+/- 20 x 20 cm) lichtjes in en giet het beslag in de vorm.
  • Duw de pruimen met de gesneden zijde naar beneden in het beslag.
  • Bak de taart gedurende +/- 30 min in een op 180°C voorverwarmde oven tot deze en beetje gebruind is en een tandenstoker proper uit het beslag komt.
  • Laat de taart gedurende 1 uur afkoelen op een grill en snijd ze daarna in vierkanten.
Recept afdrukken Pin recept