Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Dambordkoekjes... maar dan rond
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd
12
minuten
min
Totale tijd
57
minuten
min
Gang
Gebak
Keuken
Belgisch
Ingrediënten
1
portie
taartbodem deeg
1/2
portie
boterkoekjesdeeg
1
eierdooier(s)
losgeklopt
cacaopoeder
een beetje
water
Instructies
Rol het boterkoekjesdeeg tot een rol van +/- 2 cm dik.
Kneed de cacacopoeder met een klein beetje water door het taartbodemdeeg.
Rol het taartbodemdeeg uit tot een strip die even lang is als de rol,+/- 8 cm breed en 4 mm dik.
Bestrijk deze strook deeg met het losgeklopt eigeel.
Leg de deegrol op de strook en rol de 2 soorten deeg op tot een strakke rol.
Laat het deegrolletje 30 minuten rusten in de ijskast.
Snijd de deegrol in schijfjes van +/- 1 cm dik.
Leg de schijfjes op een bakplaat en bak ze gedurende 12 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven.
Recept afdrukken
Pin recept