Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Bloemkoolpizza
Voorbereidingstijd
20
minuten
min
Bereidingstijd
30
minuten
min
Totale tijd
50
minuten
min
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Amerikaans
,
glutenvrij
Porties
1
pizza
Ingrediënten
1x
2x
3x
2 /1/2
kopjes
bloemkool
gerapst of geblenderd tot de grote van rijstkorrels
1
groot
ei(eren)
1 1/4
kopje
mozzarella
in fijne reepjes gescheurd
2
EL
parmezaan
gerapst
peper en zout
naar smaak
1/4
tas
tomatensaus
Instructies
Rasp de bloemkool met de hand, of maal hem fijn in een blender tot de grootte van rijstkorrels.
Stoom de bloemkoolrijst gedurende 7 à 8 minuten gaar in de microgolf of in een vergiet boven kokend water. Laat de bloemkool vervolgens kort afkoelen.
Meng de bloemkool met het ei, de mozzarella, parmesaan en zout en peper naar smaak.
Plet het deeg in een ronde, lage taartvorm die je met een stuk bakpapier belegd hebt. Zo kan je de pizza na het bakken gemakkelijk uit de vorm halen.
Bak de pizzabodem gedurende 10 à 15 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven.
Top de pizza met de tomaten saus en jouw beleg naar keuze.
Bak ze een verdere 10 minuten en dien onmiddellijk op.
Notities
(bron recept:
popsugar.com
)
Recept afdrukken
Pin recept