Ga terug
+ servings

Bloemkoolpizza

Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 50 minuten
Porties 1 pizza

Ingrediënten
  

Instructies
 

  • Rasp de bloemkool met de hand, of maal hem fijn in een blender tot de grootte van rijstkorrels.
  • Stoom de bloemkoolrijst gedurende 7 à 8 minuten gaar in de microgolf of in een vergiet boven kokend water. Laat de bloemkool vervolgens kort afkoelen.
  • Meng de bloemkool met het ei, de mozzarella, parmesaan en zout en peper naar smaak.
  • Plet het deeg in een ronde, lage taartvorm die je met een stuk bakpapier belegd hebt. Zo kan je de pizza na het bakken gemakkelijk uit de vorm halen.
  • Bak de pizzabodem gedurende 10 à 15 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven.
  • Top de pizza met de tomaten saus en jouw beleg naar keuze.
  • Bak ze een verdere 10 minuten en dien onmiddellijk op.

Notities

(bron recept: popsugar.com)
Recept afdrukken Pin recept