Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Gedroogde appelringen
Voorbereidingstijd
20
minuten
min
Bereidingstijd
4
uur
uur
40
minuten
min
Totale tijd
5
uur
uur
Gang
Snack
Keuken
Amerikaans
Ingrediënten
2
appel(en)
of meer...
Instructies
Schil de appels en verwijder het klokhuis met zo'n uitsteek ding...
Snijd de appels in plakjes van +/- 5 mm en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Zet de bakplaat in een koude oven met de deur op een kier en verwarm de oven tot 70°C.
Verhoog de temperatuur tot 90°C en laat de appelringen gedurende 4 à 5 uur drogen tot ze zacht en soepel zijn en er geen vocht meer uitkomt.
Laat de appelringen gedurende 12 uur rusten en bewaar ze vervolgens in glazen potten of vacuüm getrokken zakjes.
Recept afdrukken
Pin recept