Make the most out of your ingredients
title image

Zwarte bonen burger met pompoen ‘buns’

Zwarte bonen burger met pompoen ‘buns’

Empty the Fridge - Zwarte bonen burger met pompoen buns

Ik heb de beste zwarte bonenburger ooit ontdekt!

De beste zwarte bonen burger met pompoen ‘buns’

  • Hij is stevig en lijkt zo verdacht veel op een echte hamburger.
  • Smeuïg zonder papperig te zijn.
  • Perfect om in te pan te bakken met een mooi krokant korstje als resultaat.
  • Gezond want er komt geen klef broodje aan te pas, maar 2 schijfjes geroosterde pompoen als ‘buns’.

Empty the Fridge - Zwarte bonen burger met pompoen

Benieuwd? Dit heb je nodig voor 2 zwarte bonen burgers met pompoen ‘buns’…

  • Een half blik zwarte bonen (-/- 200 gram)
  • 4 schijfjes pompoen
  • Broodkruim
  • Kruiden ‘of course’

Het geheim? De bonen gedurende een half uurtje in de oven drogen.

Je leest het goed. De stevigheid van deze bonen burger bekom je door de zwarte bonen gedurende een half uur in de oven te roosteren. Zo worden ze droger, waardoor ze meer op de textuur van vlees gaan lijken en de burger niet uit elkaar valt of ‘muchy’ wordt wanneer je hem bakt. Inspiratie voor die recept vond ik bij seriouseats.com. Daar hebben ze blijkbaar aardig wat tijd gestoken in het samenstellen van de ultieme veggieburger.

(bron recept: seriouseats.com)

Recept Afdrukken

Zwarte bonen burger met pompoen

Empty the Fridge - Zwarte bonen burger met pompoen buns
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Maaltijd Lunch
Moeilijkheidsgraad Middelmatig
Seizoen Herfst, Winter
Prep Tijd 40 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
burgers
Maaltijd Lunch
Moeilijkheidsgraad Middelmatig
Seizoen Herfst, Winter
Prep Tijd 40 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
burgers
Empty the Fridge - Zwarte bonen burger met pompoen buns
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!

Ingrediënten

Voor de burgers
Garnering

Instructies

  1. Was de pompoen en snijd 4 plakjes van 2 cm dik af. Je hoeft de pompoen niet te schillen. Spoel de zwarte bonen kort onder koud water en laat ze goed uitlekken.
  2. Leg de bonen samen met de schijfjes pompoen op een met bakpapier beklede bakplaat en kruid met een beetje peper en zout en een snuifje paprikapoeder. Rooster de groenten gedurende +/- 30 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven tot de pompoen gaar is en de bonen een beetje uitgedroogd en gebarsten zijn.
  3. Fruit ondertussen de ui, chili, korianderbolletjes, komijn en cashewnoten in een beetje olijfolie tot de ajuin gaar en lichtjes gekleurd is (+/- 5 minuten). Laat dit mengsel afkoelen en maal het vervolgens in een vijzel tot de cashewnoten grof maar niet fijn zijn.
  4. Doe de gedroogde bonen in een blender en mix ze tot een grove pasta.
  5. Meng de bonen met de noten-kruidenmix, het ei, broodkruim en de verse koriander. Proef en kruid naar smaak bij met peper en zout of extra chili.
  6. Vorm de bonenmengeling met je handen tot stevige burgers.
  7. Bak de burgers in een beetje olijf- of kokosolie tot beide kanten mooi gebruind en krokant zijn (+/- 4 minuten per kant).
  8. Leg 1 pompoenschijf in een blaadje radicchio of andere salade. Leg er 1 bonenburger bovenop. Top met spinazie of andere sla naar keuze, een beetje tahinisaus en wederom een plak pompoen. Garneer met een beetje extra koriander en eventueel wat fetakaas.

Deel dit Recept

4 Commentaren
Laat een bericht na: