Pastataart maar dan zoet!
Maaltijd
Dessert
Keuken
Amerikaans
Moeilijkheidsgraad
Gemakkelijk
Seizoen
Herfst
,
Winter
Porties
Prep Tijd
4
personen
10
minuten
Kook Tijd
30
minuten
Porties
Prep Tijd
4
personen
10
minuten
Kook Tijd
30
minuten
Ingrediënten
3
kopjes
spaghetti
gekookt (liefst spirelli of andere gekrulde pasta)
12
gedroogde
abrikozen
3
grote
ei(eren)
2/3
kopje
room
1/3
tas
melk
1/3
TL
kaneel
1
snuifje
nootmuskaat
2
EL
honing
3
EL
hazelnoten
gehakt
Instructies
Snij de abrikozen in reepjes en week ze gedurende +/- 5 minuten in kokend water.
Kluts ondertussen de eieren samen met de room, melk, honing, kaneel en nootmuskaat.
Meng de pasta en gehakte noten door het ei-mengsel.
Giet het beslag in een lichtjes ingevet ovenschotel.
Besprenkel de pastataart met wat extra suiker en kaneel voor een crunchy laagje.
Bak de zoete pastapudding gedurende +/- 30 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven tot deze gestold is en een mooi korstje heeft.