Zelfgemaakte falafel
Porties Prep Tijd
12stuks 20minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
30minuten 4uur
Porties Prep Tijd
12stuks 20minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
30minuten 4uur
Ingrediënten
Instructies
  1. Spoel de kikkererwten en week ze minimaal 4 tot maximaal 24 uur in koud water. Giet ze vervolgens af.
  2. Mix alle ingrediënten behalve de olijfolie in een blender of met een staafmixer tot je een glad mengsel bekomt. Mix er op het laatst nog 1 el olijfolie door.
  3. Schenk de olijfolie op een bakplaat en zorg dat de bodem volledig bedekt is.
  4. Meng met je handen telkens 2 el van het falafel-mengsel tot platte burgers van +/- 1,5 cm dik en leg ze op de geoliede bakplaat.
  5. Bak de falafel gedurende 25 à 30 min in een op 190°C. Draai ze halverwege om zodat de beide kanten mooi goudbruin zijn.