Yoghurt cake
Porties Prep Tijd
1 cake 20minuten
Kook Tijd
60minuten
Porties Prep Tijd
1 cake 20minuten
Kook Tijd
60minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Vet een ronde springvorm van 21 cm diameter of een rechthoekig taartblik in en bekleed de bodem met bakpapier.
  2. Meng de yoghurt met de olijfolie, suiker, eieren, citroensap, -zeste en vanille met een garde of mixer.
  3. Voeg vervolgens de bloem, bakpoeder en -soda, zout en nootmuskaat toe en meng het geheel tot alle klontertjes verdwenen zijn.
  4. Giet het deeg in de springvorm en bak de cake gedurende +/- 1 uur in een op 175°C voorverwarmde oven. Dek de cake op het einde indien nodig af met een beetje aluminiumfolie zodat hij niet te bruin wordt.
  5. Prik met een satéstokje in de cake om te zien of hij gaar is. Als het stokje er ‘proper’ uitkomt is de cake voldoende gebakken.
  6. Serveer de cake op kamertemperatuur. Als je hem goed verpakt, blijft de cake enkele dagen goed.