Worteltaart (the classic version)
Prep Tijd
25minuten
Kook Tijd
75minuten
Prep Tijd
25minuten
Kook Tijd
75minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Bekleed de bodem van een ronde springvorm met bakpapier en olie de kanten lichtjes in.
  2. Rasp de zeste van de appelsien en zet apart.
  3. Mix de eieren, suiker en appelsien zeste gedurende 5 min tot je een licht en romig mengsel bekomt.
  4. Voeg de kruiden, het zout, amandelpoeder, baksoda en bloem toe en meng alles goed door elkaar.
  5. Schep als laatste het appelsiensap met de geweekte rozijnen en de walnoten door het beslag.
  6. Giet het beslag in de voorbereide springvorm en bak de cake gedurende 40 min in een op 180°C voorverwarmde oven of tot een tandenstoker ‘proper’ uit het midden van de cake komt.
  7. Haal de cake uit de oven en laat hem 15 min in de vorm afkoelen.
  8. Verwijder de cake vervolgens uit de springvorm en laat deze verder afkoelen op een grill.
  9. Maak zoals hierboven beschreven ‘icing’ en bedek de cake.