Vissersstoofpotje
Ingrediënten
Instructies
  1. Stoof de fijngesnipperde uit in de olijfolie tot deze glazig is.
  2. Voeg de blokjes wortel toe en laat deze nog even meestoven.
  3. Blus met witte wijn en laat de alcohol even verdampen.
  4. Voeg de bouillon en room toe en laat op een zacht vuurtje pruttelen.
  5. Afhankelijk van hoeveel vis je hebt, zal je zelf wat moeten spelen met de hoeveelheden room en bouillon. Bedoeling is dat je voldoende saus hebt om de vis te laten garen. Maar het moet ook geen soepje worden.
  6. Meng er de mosterd door en voeg de restjes vis toe. Roer alles goed door elkaar en kruid met peper en zout, een laurierblaadje en een beetje tijm.
  7. Laat het stoofpotje zachtjes pruttelen tot de vis gaar is.
  8. Je kan dit vissersstoofpotje snel opdienen door er in de schil gekookte aardappelen bij te geven.
  9. Of doet het volgende: Maak puree. Giet het vissersstoofpotje in een vuurvaste schaal en bedek met een laag puree. Werk de bovenkant af met een beetje broodkruim en bak de ovenschotel gedurende +/- 20min in een op 180°C voorverwarmde oven.