Vegetarische gratin met restjes rijst en groenten
Porties Prep Tijd
2personen 25minuten
Kook Tijd
35minuten
Porties Prep Tijd
2personen 25minuten
Kook Tijd
35minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Warm de olijfolie in een grote pan of wok en fruit gedurende +/- 5 min de ajuin op een zacht vuur tot deze gaar is.
  2. Zet het vuur hoger en voeg de paprika en pompoen toe. Kruid met een peper en zout en bak de groenten en de knoflook gedurende +/- 10 minuten tot ze beetgaar zijn. Roer op het einde de fijngehakte peterselie erdoor.
  3. Kluts de eieren met de melk, tijm en peper en zout naar smaak.
  4. Voeg vervolgens de geraspte kaas, het restje rijst en de groenten toe en meng alles goed door elkaar.
  5. Schep het mengsel in een ingevette ovenschaal en bak de gratin gedurende 35 à 40 minuten in en op 180°C voorverwarmde oven tot deze een krokant, goudbruin laagje heeft.
  6. Laat de gratin 10 minuten afkoelen vooraleer je hem opdient.