Tropisch verloren brood met kokos
Maaltijd
Brunch
,
Ontbijt
Moeilijkheidsgraad
Gemakkelijk
Seizoen
Zomer
Porties
Prep Tijd
4
personen
5
minuten
Kook Tijd
10
minuten
Porties
Prep Tijd
4
personen
5
minuten
Kook Tijd
10
minuten
Ingrediënten
8
sneetjes
brood
Turks brood, gewoon brood, baguette
2
ei(eren)
200
ml
kokosmelk
of gewone melk
1
snuifje
kardemon
1
snuifje
gemberpoeder
honing
naar smaak
200
gram
tropisch fruit
ananas, mango, kiwi, granaatappel, …
Instructies
Meng de kokosmelk met het ei, de specerijen en honing tot een glad beslag
Snij het fruit in stukjes en zet opzij.
Snij het brood in plakken van +/- 2 cm dik. De grootte kies je zelf. Ik sneed vierkante stukjes van +/- 5 cm uit mijn overschotje Turks brood.
Week het brood in het melk/ei-beslag. Zet ondertussen een pan op het vuur met een beetje kokosolie of boter.
Bak de geweekte stukjes brood tot ze goudbruin zijn.
Strijk op het einde nog wat extra honing op één kant en draai het verloren brood nog een keertje om zodat het een mooi krokant korstje krijgt.
Schik het verloren brood op een bord en werk af met het vers fruit en een beetje honing en/of poedersuiker naar smaak.