Tortilla
Porties Prep Tijd
6 15minuten
Kook Tijd
10minuten
Porties Prep Tijd
6 15minuten
Kook Tijd
10minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Snij de ajuin in kleine blokjes en stoof ze samen met de geplette look en een beetje ajuin in een pan.
  2. Snij de restjes aardappelen in blokjes en voeg ze toe aan het ajuin-mengsel. Laat de blokjes mooi kleuren.
  3. Mocht je bvb nog een restje paprika hebben, kan je die ook in blokjes snijden en toevoegen. Doperwtjes of een overschotje chorizo zijn hier ook super lekker bij!
  4. Voeg de oregano, het paprikapoeder en peper en zout toe en laat het geheel nog enkele minuten kleuren.
  5. Klop de eieren los in een kom en giet het mengsel over de groenten in de pan.
  6. Draai het vuur laag en laat de tortilla een 10-tal min garen.
  7. Wanneer de bovenkant bijna volledig gestold is kan je de tortilla omdraaien door deze uit de pan op een bord te schuiven. Vervolgens draai je de pan over het bord en draai je het geheel om zodat de ongebakken kant van de tortilla nu op de bodem van de pan ligt.
  8. Bak de tortilla nog kort en stort hem daarna opnieuw op een bord om te serveren.
  9. Je kan de tortilla ook laten afkoelen de later serveren als een hapje of bvb meenemen voor ene picknick.