Tempura van groenten
Ingrediënten
Voor de tempura
Voor de dipsaus
Instructies
Maak eerst de dipsaus
  1. Doe de bouillon, mirin, sojasaus en suiker in een pan en meng goed.
  2. Breng op middelhoog vuur aan de kook. Zet het vuur uit en laat de saus kort een beetje afkoelen. Proef en leng aan met een beetje water of citroensap indien de saus te zout is.
  3. Serveer in individuele kleine kommen. Voeg wat geraspte daikon toe als je dat wilt.
Voor de tempura
  1. Snij de groenten die je wil gebruiken in hapklare stukjes.
  2. Verhit de olie in een diepe pot, of verwarm je frietketel voor.
  3. Meng de bloem met de maizena en het bakpoeder. Roer vervolgens snel het water erdoor tot alles net gemengd is. Meng het beslag niet teveel.
  4. Dop de groenten in het beslag en laat ze dan voorzichtig in de olie vallen. Zorg ervoor dat je jezelf niet bespat met hete olie. Draai de groenten af ​​en toe om ervoor te zorgen dat ze gelijkmatig garen. Bak de groenten in de hete olie gedurende een tot twee minuten, of totdat het beslag krokant, goudbruin en bruin is.
  5. Laat de tempura kort uitlekken op een vel keukenpapier en serveer onmiddellijk met warme tempura saus.