Sriracha
Porties Prep Tijd
1bokaal 10minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
5minuten 7dagen
Porties Prep Tijd
1bokaal 10minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
5minuten 7dagen
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Combineer de chilipepers, paprika. suikers en zout. Pulseer in een keukenrobot of mix met een staafmixer tot er een grove puree ontstaat.
  2. Schep het mengsel in een glazen bokaal, sluit af en bewaar gedurende 7 dagen bij kamertemperatuur, dagelijks roerend. Eens de fermentatie op gang komt, kan het mengsel een beetje beginnen bruisen.
  3. Schep na 1 week het chili-mengsel in een kleine steelpan op middelhoog vuur. Voeg de azijn toe en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat zachtjes 5 minuten sudderen.
  4. Laat het mengsel afkoelen en pureer in een keukenmachine gedurende 2 tot 3 minuten, totdat een gladde, uniforme pasta ontstaat. Voeg dan een kleine hoeveelheid water toe als het mengsel te dik is om goed te mengen.
  5. Schep het mengsel door een fijne zeef en bewaar in een gesteriliseerde bokaal in de koelkast. Je kan deze gefermenteerde sriracha gemakkelijk een aantal maanden bewaren.