Salade met gerkarameliseerd witloof, knolselder en appeltjes
Porties Prep Tijd
2personen 10minuten
Kook Tijd
10minuten
Porties Prep Tijd
2personen 10minuten
Kook Tijd
10minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Doe de salade alvast in een kom en zet opzij.
  2. Meng de mosterd met het citroensap, balasamicoazijn en ciderazijn. Voeg beetje bij beetje de olijfolie toe tot je een gebonden dressing bekomt. Kruid naar smaak met peper en zout en zet opzij.
  3. Warm 1 EL olijfolie in een pan en laat deze warm worden. Bak hierin de schijfjes knolselder gedurende +/- 5 minuten.
  4. Voeg de appel en de blaadjes witloof toe en laat deze meebakken tot alles mooi gekleurd is.
  5. Giet de honing over de groenten en fruit en laat alles gedurende een paar minuten karameliseren. Blus met een klein beetje ciderazijn.
  6. Meng de salade met de vinaigrette, de rozijnen en de gehakte walnoten. Schep de gebakken knolselder, appeltjes en witloof erover en dien onmiddellijk op.