Rilette van kalkoen
Prep Tijd
5minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
45minuten 4uur
Prep Tijd
5minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
45minuten 4uur
Ingrediënten
Instructies
  1. Doe alle ingrediënten samen in een pot en laat alles gedurende 45 minuten heel zachtjes sudderen tot het vlees zéér gaar is en uit elkaar valt.
  2. Verwijder de tijm, laurier en peperkorrels en trek het vlees met een vork uit elkaar of mix het in een blender. De rillette mag nog wel een beetje grof zijn.
  3. Schep de rillette in een klein aardewerken potje of ovenschaal dat net groot genoeg is en duw het vlees goed aan.
  4. Overgiet de rillette met de olie die nog in de pan zit.
  5. Bedek met vershoudfolie en laat een paar uur opstijven in de ijskast.
  6. Dien de rillette op met een geroosterd stockbrood of toast en schijfjes augurk.