Rieska (Fins platbrood)
Maaltijd
Brood
Keuken
Scandinavisch
Moeilijkheidsgraad
Gemakkelijk
Seizoen
Herfst
,
Lente
,
Winter
,
Zomer
Porties
Prep Tijd
8
rieska
5
minuten
Kook Tijd
15
minuten
Porties
Prep Tijd
8
rieska
5
minuten
Kook Tijd
15
minuten
Ingrediënten
300
gram
aardappel(en)
reeds gekookt of puree
100
gram
bloem
spelt fo rogge
1
ei(eren)
1
snuif
zout
4
el
speltvlokken
optioneel
Instructies
Meng alle ingrediënten in een kom en verdeel het deeg in 4 porties.
Plaats de porties deeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestuif met een beetje bloem en duw elke portie tot een platte schijf van +/- 5mm dik.
Prik met een vork gaatjes in de platbroden en bak ze 15 minuten op 220°C. Je kan ze eventueel halverwege omdraaien.
Serveer warm met boter, gerookte of gezouten zalm en verse dille.