Quiche met pompoen, prei spek en curry
Porties Prep Tijd
1quiche 10minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
80minuten 10minuten
Porties Prep Tijd
1quiche 10minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
80minuten 10minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Leg de blokjes pompoen op een bakplaat en wentel ze in een beetje olijfolie. Bak ze gedurende +/- 25 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven tot ze net gaar zijn.
  2. Leg het vel bladerdeeg met het bakpapier in een ronde, lage bakvorm. Prik met een vork enkele gaten in het deeg en leg er een extra vel bakpapier bovenop. Bedek het deeg vervolgens met een laagje rijst of droge erwten. Dit zorgt ervoor dat het bladerdeeg mooi op zijn plaats blijft terwijl je het voorbakt.
  3. Bak het deeg gedurende 8 à 10 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven.
  4. Smelt een beetje boter of olijfolie in een grote pan en bak de reepjes spek en prei gedurende +/- 10 minuten op een middelhoog vuur.
  5. Schep de prei, het spek en de blokjes pompoen bovenop het voorgebakken bladerdeeg.
  6. Meng de eieren, mascarpone, de helft van de geraspte kaas, het currypoeder, de koriander, verse kruiden en peper en zout naar smaak met een garde tot je een glad beslag bekomt.
  7. Giet het beslag over de groenten tot +/- 5 mm onder de rand van het deeg. Zo ben je zeker dat de vulling niet ‘overstroomt’ wanneer je de quiche bakt.
  8. Strooi de rest van de geraspte kaas over de quiche.
  9. Bak de quiche gedurende +/- 35 minuten in een op 160°C voorverwarmde oven tot de vulling gestold is. Tip: Prik met een tandenstoker in de quiche. Als deze er proper uit komt is de quiche gaar.
  10. Laat de quiche minstens 10 minuten rusten vooraleer je hem uit de vorm haalt. Serveer hem warm of koud.