Pudding van croissants met abrikozenconfituur & kaneel
Maaltijd
Dessert
Keuken
Frans
Moeilijkheidsgraad
Gemakkelijk
Porties
Prep Tijd
4
15
minuten
Kook Tijd
30
minuten
Porties
Prep Tijd
4
15
minuten
Kook Tijd
30
minuten
Ingrediënten
6
croissants
3
ei(eren)
1,5
tas
melk
1/2
tas
room
1/2
TL
kaneel
6
EL
abrikozenconfituur
3
EL
suiker
boter
voor het invetten van de ovenschaal
Instructies
Meng de eieren, met de melk, room, suiker en kaneel tot een glad beslag.
Snij de croissants in plakjes van +/- 2 cm dik.
Vet een ovenschaal in met boter en leg er een eerste laag croissant schijfjes in.
Klop de confituur los met een klein beetje water of citroensap zodat ze wat lopender wordt. Bestrijk de croissants met de abrikozenconfituur.
Leg er een 2de laag croissants op en bestrijk opnieuw met de confituur.
Giet het ei-mengsel over de croissants tot ze mooi onderstaan.
Bak de croissant vlaai gedurende +/- 30 min in een voorverwarmde oven op 180°C.
Je kan deze warm opdien met een beetje vanillesaus of koud laten worden en in blokjes snijden voor bij de koffie.