Pasta veldslapesto met gegrilde pompoen en fetakaas
Porties Prep Tijd
2 10
Kook Tijd
20
Porties Prep Tijd
2 10
Kook Tijd
20
Ingrediƫnten
  • 300gram pompoen
  • 340gram pastavolkorenpasta, penne, fetuccini, …
  • 125gram doperwtenJe kan even goed tuinbonen of sperziebonen gebruiken. Of ze gewoon weglaten.
  • 50gram fetakaas
Veldslapesto
Instructies
Gril de pompoen
  1. Schil de pompoen, verwijder de zaadlijsten en snij de pompoen in schijfjes van +/- 3 mm.
  2. Doe een beetje olijfolie in een grillpan en rooster de pompoen gedurende +/- 15 min aan beide kanten tot deze mooi geroosterd en gaar is.
Bereid ondertussen de pesto
  1. Mix alle ingrediƫnten voor de pesto in een blender of met een staafmixer tot alles mooi gemengd is. Indien de veldslapesto te dik is, kan je nog altijd wat extra olijfolie toevoegen.
  2. Kruid naar smaak met peper en zout. Gebruik niet teveel zout, want de fetakaas is ook nogal zout van smaak.
En kook de pasta…
  1. Kook de pasta in lichtjes gezouten water beetgaar.
  2. Voeg de erwtjes gedurende de laatste 3 minuten toe aan de pasta zodat ze mee kunnen garen.
  3. Giet de pasta en de erwtjes af en bewaar een beetje van het kookvocht.
  4. Doe de pasta en de erwtjes terug in de pot en meng er de veldslapesto door.
  5. Schep er als laatste de gegrilde pompoen en fetakaas door en serveer met enkele blaadjes veldsla erboven op.