Pasta pesto muffins
Porties Prep Tijd
6muffins 15minuten
Kook Tijd
25minuten
Porties Prep Tijd
6muffins 15minuten
Kook Tijd
25minuten
Ingrediënten
Voor de binding
Voor de vulling
Instructies
  1. Kluts de eieren, de melk en de pesto goed door elkaar en kruid met peper en zout.
  2. Roer de geraspte kaas erdoor en zet opzij.
  3. Warm de olijfolie in een pan en fruit de groenten en de fijgnesnipperde knoflook gedurende +/- 10 minuten beetgaar. Kruid naar smaak met peper en zout en wat extra pesto.
  4. Roer het restje spaghetti door de groenten en zet opzij.
  5. Vet je muffinvorm of aparte vuurvaste schaaltje in met een beetje olijfolie.
  6. Vul elke holte tot 1 cm onder de rand met het pasta-groentenmengsel.
  7. Overgiet de pasta met het ei-melkmengsel en strooi nog wat extra geraspte kaas over de muffins.
  8. Bak de muffins gedurende +/- 25 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven tot de muffins een korstje hebben en een satéstokje er ‘proper’ uitkomt.
  9. Dien de pasta pesto muffins lauwwarm op met een slaatje of gewoon zo.