Pasta alla Norma
Maaltijd
Hoofdgerecht
Keuken
Italiaans
,
Vegetarisch
Moeilijkheidsgraad
Gemakkelijk
Seizoen
Herfst
Porties
Prep Tijd
2
10
minuten
Kook Tijd
15
minuten
Porties
Prep Tijd
2
10
minuten
Kook Tijd
15
minuten
Ingrediƫnten
1
aubergine(s)
250
gram
gepelde tomaten
uit blik of pulpo
1
teentje
knoflook
250
gram
pasta
spaghetti
1/2
blokje
fetakaas
1
EL
basilicum
gedroogde
peper en zout
basilicum
verse (optioneel)
150
gram
spek
lin blokjes (optioneel)
Instructies
Snijd de aubergine in 2 en vervolgens in plakjes van +/- 5 mm.
Bak de aubergine in een beetje olijfolie gaar. Je kan de plakjes in meerdere keren bakken.
Fruit de spekjes indien je die gebruikt in een beetje olijfolie mooi knapperig. Voeg op het einde de look toe en fruit die even aan.
Voeg de gepelde tomaten en gedroogde basilicum toe een laat de saus gedurende +/- 15 min pruttelen.
Kook de spaghetti ondertussen gaar.
Meng de spaghetti met de saus, verkruimel er de fetakaas over en garneer met verse basilicum.